Javno komunalno preduzeće „Bogatić“ sprovodi akciju podele tipskih posuda za odlaganje mešanog komunalnog otpada u Mesnim zajednicama sa teritorije opštine Bogatić u kojim se po prvi put organizovano odnosi otpad.
Posudama će biti pokrivena seoska groblja i centralni delovi naselja, a u isto vreme se vrši i podela žutih posuda tj. namenskih kontejnera za staklenu ambalažu u blizini ugostiteljskih objekata na teritoriji cele opštine Bogatić i na mestima nastanka te vrste otpada, dok se plavi kontejneri postavljaju u dvorištima objekata za kolektivno stanovanje u mesnoj zajednici Bogatić (dvorištima stambenih zgrada). Podsećamo da su sva domaćinstva u mesnoj zajednici Bogatić već dobila plave kante kroz Projekat primarne separacije otpada koji je finansiran sredstvima Evropske unije i sredstvima opštine Bogatić.
„Proširenje usluge odnošenja otpada je značajan korak u samom sistemu upravljanja otpadom, jer smo na taj način u isti sjedinili sve mesne zajednice na teritoriji Opštine. Podelom posuda za različite vrste otpada postižemo veliki napredak u samom sistemu upravljanja otpadom kroz koji uvodimo primarnu separaciju na samom mestu nastanka otpada. JKP „Bogatić“ već 2 meseca vrši pražnjenje plavih kanti u domaćinstvima na teritoriji mesne zajednice Bogatić i to svaku prvu subotu u mesecu, a rezultati uzoraka otpada koji se odvozi na Regionalnu deponiju Srem-Mačva u navedenom periodu su više nego odlični. Nadamo se da će se naši sugrađani i dalje odgovorno ponašati u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine“, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika opštine Bogatić.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *