Porodica i familija Dragane J. (64) koja je sinoć poginula u saobraćajnoj nesreći kada je prelazila ulicu da baci smeće u kontejner danas se okupila u porodičnoj kući u Bogatiću, ali ne obeležavaju krsnu slavu Aranđelovdan.
Sa bolom i tugom zbog tragedije koja ih je zadesila očekuju da se obavi obdukcija koju je naredilo tužilaštvo i sutra je isprate na večni počinak.
Mladić Jovan S. (22) koji je fijatom punto sinoć nešto pre 17 časova pokosio nesrećnu ženu, odbacio je oko 30 metara i produžio da vozi uhapšen je jutros i biće saslušan u osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu sa krivičnom prijavom za teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.
Policajci iz Bogatića su intenzivnim radom za svega nekoliko časova uspeli da na osnovu snimaka sigurnosnih kamera sa više objekata pored regionalnog puta Šabac – Bogatić i u stogom centru varošice lociraju automobil i ubrzo uhapse bahatog vozača.
Izvor iz istrage za Telegrafa je otkrio da je potraga krenula od znaka fiata koji je otpao sa automobila i koji je pronađen na mestu nesreće. Međutim, to nije bilo dovoljno da bi policajci znali koji tip automobila da tarže.
„Ni na snimcima kamera se zbog mraka i izmaglice nije jasno videla marka automobila na putu. Zato su policajci odlučili da prate kretanje svih automobila iz pravca Šapca. Kada su uočili da je jedan skrenuo levo u ulicu prema autobuskoj stanici, potom prošao pored zelene pijace, ali nije skrenuo levo niti se pojavio na snimcima kamera u centru Bogatića, krenuli su u potragu po dvorištima tri stambene zgrade u Ulici Pavla Orlovića“, otkriva izvor.
U dvorištu, iza stambene zgrade u strogom centru Bogatića patrola je oko dva posle ponoći pronašla automobil fijat punto rumskih tablica sa ulubljenom haubom. Kada su pokucali na vrata stana u kojem živi Jovan S. otvorio im je trljajući oči, pa je policajcima bilo jasno da su ga probudili iz sna.
„Prilikom privođenja nije negirao da je učestvovao u udesu, ali nije objasnio zašto je pobegao sa mesta nesreće. Operativnim radom je utvrđeno da nema položen vozački ispit, a testiran je i na alkohol u krvi i rezultat je potvrdio da nije nije bio u alkoholisanom stanju“, naveo je izvor.

(Izvor: D.G. / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *