I ove godine uoči Petrovdana održana je manifestacija „Mačvanska lila“ u Mačvanskom Belotiću, a koja se vezuje za završetak žetve. Manifestacija je posvećena deci, započeo je poznati slikar Milić od Mačve kod svoje Radovan kule, a tradiciju paljenja lile nastavila je da organizuje Turistička Organizacija Opštine Bogatić.

Program ovogodišnje manifestacije „Mačvanska lila“ otvorile su tradicionalne Ulične trke, u organizaciji Sportskog udruženja Altletika Bogatić. Pored mladih sportista uzrasta od 4 do 15 godina iz naše opštine učešće su uzeli i takmičari iz atletskih sekcija iz Sremske Mitrovice, Šapca, Krupnja, Rume, Valjeva, Bijeljine ali i Kosova i Metohije.
Kod Radovan kule uručene su diplome i medalje najboljim tamičarima u Uličnoj trci. Tročlani žiri koji su činili Ivana Jelić, Jova Janjić i Ljubiša Đukić odabrao je pet najmaštovitijih lila, čiji su vlasnici takođe nagrađenim prigodnim poklonima. Nagrade je uručio Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić. Nakon proglašenja najlepših lila zapaljena je velika vatra, a u isto vreme priređen je i vatromet.
U kultrurno umetničkom programu učestvovali su KUD „Milić od Mačve“ iz Belotića, KUD „Bisernica“ iz Dublja i KUD „Mačvanka“ iz Klenja, predstavio se i Dečiji hor „Duga“, a kao i prošle godine atraktivan nastup imale su „Šabačke mažoretkinje“. Na samom kraju manifestacije koncert je imala rok grupa „ČBS“ iz Šapca.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *