Opština Bogatić je dana 09.11.2020. godine uputila dopis Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, u kome je ukazala na potrebu rekonstrukcije državnih puteva koji prolaze kroz našu teritoriju, a potpadaju pod njihovu nadležnost, kao i molbu za pomoć u izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji opštinskih puteva. Iskazali su u dopisu i nadu da će prilikom usvajanja i realizacije planova ovog preduzeća za 2021. godinu, u iste uvrstite i putne pravce koji se nalaze na teritoriji opštine Bogatić.

Danas je rukovodstvo opštine Bogatić u sastavu zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović, predsednik Skupštine opštine Siniša Puzić i pomoćnik predsednika opštine Matija Milovanović održalo radni sastanak sa predstavnicima ovog javnog preduzeća koji su se odazvali pozivu za posetu lokalnoj samoupravi. U konstruktivnom razgovoru razmenjena su mišljenja u vezi određivanja prioriteta, raspoložive tehničko-projektne dokumentacije, poštovanja zakonskih procedura, propisanih rokova, kao i za mnoga druga pitanja vezana za putnu mrežu opštine Bogatić.

U dopisu su navedeni putnu pravci koji su prioritetni za sanaciju, uzimajući u obzir njihovo trenutno faktičko stanje na terenu, potom frekventnost i bezbednost saobraćaja, ali takođe, privredni značaj koji imaju za određene mesne zajednice. 

Od državnih puteva izdvojeno je sledeće:

– Državni put IIB reda Glogovac – Badovinci, oznaka puta 321
– Državni put IB reda Sremska Mitrovica – Bogatić – državna granica sa BiH (granični prelaz „Badovinci“), oznaka puta 20
– Državni put IIA reda Badovinci – Prnjavor, oznaka puta 135

Navedeni putni pravci su izuzetno prometni, opterećeni saobraćajem, naročito s teškim kamionima, te je kolovoz u veoma lošem stanju, sa dotrajalom podlogom, sa izraženim ogromnim kraterima koji su primetni celom trasom puta i gde krpljenje udarnih rupa, praktično više nije ni moguće, jer se ne postiže efikasan rezultat i dugotrajan efekat.

Od opštinskih puteva izdvojeno je sledeće:

– Bogatić – Glušci, oznaka puta OP11
– Klenje – Glogovac, oznaka puta OP17
– Dublje – Slepčević, oznaka puta OP28

Kod opštinskih puteva, radi se o putnim pravcima koji su delimično pokriveni savremenim kolovozom, a delimično tucanikom. Navedeni putni pravci spajaju našu opštinu sa drugim lokalnim samoupravama, Šapcom i Sremskom Mitrovicom i imaju ogroman značaj sa aspekta bržeg privrednog razvoja čitavog našeg kraja.

Postignut je visok stepen saglasnosti da je u narednom periodu neophodno preduzeti konkretne korake koji će rezultirati vidljivim rezultatom i značajnijom obnovom putne infrastrukture na teritoriji opštine Bogatić.
3 thoughts on “Opština Bogatić uputila dopis Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, za rekonstrukciju državnih puteva koji prolaze kroz opštinu”
  1. hoceli neko reagovali na,oštećen kolovoz na ulasku u dublje stvoriose krater naj ljubaznijevas molim rešite što pre nastradace neko.

  2. hocelise setiti neko da postojimo, ogroman krater na ulasku u Duble od Belotica. S postovanjem

  3. Rupe na putu prem SM ugrozavaju bezbednost ucesnika saobracaja. Neko ce da pogine izbegavajuci rupe. Barem da se zakrpe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *