Za razliku od treće sednice Skupštine Opštine Bogatić kojoj nisu prisustvovali na ovoj četvrtoj odbornici Socijalističke partije Srbije popunili su odborničke klupe.

Kako su objavili na svojoj oficijalnoj fejsbuk stranici odbornici SPS su pre usvajanja dnevnog reda za ovu sednicu, pri raspravi po Izvodu iz Zapisnika sa prethodne sednice ukazali su na niz nepravilnosti što tehničkih, što suštinskih prilikom usvajanja i donošenja pravnih akata sa prethodne sednice Skupštine opštine.

Takodje, odbornici SPS izjasnili su se i protiv davanja saglasnosti na Odluku o prvoj izmeni i dopuni Statuta Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić koja se odnosi na izmenu uslova za imenovanje direktora, jer kako ističu nije u skladu sa Zakonom o kulturi i Uredbom o Katalogu radnih mesta u javnim službama i drugim organizacijama u javnom sektoru, koji propisuju uslov od 5 godina radnog iskustva u kulturi, kao jednom od uslova za obavljanje poslova direktora ustanove kulture. 

Na ovoj sednici Miloš Simić, razrešen je funkcije direktora Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, zbog izbora za odbornika SPS u Skupštini Opštini Bogatić, pa mu je tako i prestao mandat zbog zakona o sukobu interesa, odbornici SPS su glasali protiv imenovanja Snežane Janjić za vršioca dužnosti direktora Kulturno-obrazovnog centra Bogatić jer kako su ponovo izjavili ne ispunjava zakonske uslove za vršenje funkcije direktora.

Da podsetimo, SPS posle dugo godina rukovođenja opštinom Bogatić od poslednjih lokalnih izbora koji su održani ove godine ne čini deo odborničke većine u Skupštini Opštini Bogatić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *