U četvrtom izdanju dečji bioskop će zapravo biti organizovan isključivo u onlajn formatu tokom oktobra i novembra u jedanaest gradova u Srbiji.

Školski bioskop „Slobodne zone Junior“ sa radionicama medijske pismenosti svoje virtuelno putovanje započinje danas u Krupnju i Raški, a sve do 10. novembra posetiće i srednje škole iz Ljubovije, Trstenika, Bogatića, Sečnja, Vršca, Srbobrana, Titela, Uba i Tutina, saopšteno je iz direkcije filmskog festivala „Slobodna zona“.

Tokom online susreta, učenici će kroz interaktivan rad sa stručnjacima imati priliku da promišljaju o ulozi i uticaju medija u savremenom društvu, kao i društvenom angažmanu kroz medije.

Jedan od ciljeva ove edukacije jeste motivisanje đaka da i sami stvaraju dokumentarne video radove, kojima će izraziti stavove i tematizovati društvene probleme.

Pohađanjem radionica, polaznici ostvaruju priliku i da učestvuju u konkursu za izbor najboljih dokumentarističkih radova koji će biti deo video izložbe.

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je još 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim osvešćenim društvenim i političkim temama iz celog sveta, i da se putem angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *