Danas je u Ministarstvu kulture i informisanja održan radni sastanak predstavnika Ministarstva i delegacije opštine Bogatić.

Pomoćnik predsednika opštine Bogatić Matija Milovanović je upoznao sekretara ministarstva sa konkretnim projektom rekonstrukcije i rehabilitacije objekta Doma kulture u Glogovcu i pretvaranje istog u „Zavičajni muzej Mačva – Janko Veselinović“. 

„Postojanje potrebe da se osigura efikasna zaštita kulturnog nasleđa ovog kraja i očuvanje lokalnog identiteta je dugoročni cilj koji je pred sebe postavila lokalna samouprava. Adaptacija i rekonstrukcija trenutno devastiranog objekta i obezbeđivanje savremenog prostora u kome bi se čuvala naša tradicija bi nesumnjivo doprinelo oživljavanju društvenog života i promociji kulture i turizma na teritoriji opštine Bogatić. 

Na samom sastanku postignut je visok stepen saglasnosti da je sam projekat društveno opravdan i kao takav je potreban našoj zajednici. Takođe, istaknuta je činjenica da je za realizaciju jedne takve investicije, potrebno obezbediti i uložiti značajna finansijska sredstva koje prevazilaze realne mogućnosti  opštine Bogatić. Stoga će se u narednom periodu intenzivirati međusobna saradnja, kako bi zajednički, udruženim snagama učinili konkretniji korak na tom polju, tako da ovaj učinjeni današnji, predstavlja samo prvi u nizu“, izjavio je Matija Milovanović.

Sastanku su prisustovali i predstavnici mesne zajednice Glogovac i član projektnog tima.
(D.G./Mačvapress)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *