Danas je u Bogatiću u okviru studijske posete i razmene iskustava u oblasti razvoja socijalnih usluga između opština Bogatić, Sjenica, Tutin i grada Novog Pazara održan je seminar „Uspostavljanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici u skladu sa nacionalnim standardima kvaliteta“.

Predstavnike opština Sjenica, Tutin i grada Novog Pazara su u prostorijama opštine Bogatić dočekali predstavnici opštine, Centra za socijalni rad Bogatić i Avlije održivog razvoja a nakon razgovora i razmene iskustava u oblasti razvoja socijalnih usluga obišli su nekoliko porodica korisnike socijalnih usluga. Uz sve navedeno, Turistička organizacija opštine Bogatić je organizovala šetnju kroz grad i pokazala gostima lokalne znamenitosti.
Nakon obilaska grada, više od 20 predstavnika opština, centara za socijalni rad i udruženja koja pružaju socijalne usluge u zajednici pohađalo je seminar radi unapređivanja kompetencija u oblasti razvoja socijalnih usluga u lokalnim zajednicama. Predavač, g-đa Nada Šarac, vodila je učesnike kroz teme razvoja usluga i specifičnosti upravljanja uslugama socijalne zaštite i uključivanja zajednice.

Na kraju intezivnih razmena iskustava i obuke predstavnici opština, centara za socijalni rad i udruženja su ojačani za dalji razvoj i unapređenje socijalnih usluga u zajednici što će im umnogome pomoći da poboljšaju kvalitet usluga namenjenih socijalno ugroženim porodicama.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *