Posle dva meseca od seksualnog napastvovanja devojčice iz Belotića, njen otac Vladan Ćirić se oglasio u javnosti. On je apelovao na nadležne da se silovanja i drugi seksualni prestupi oštrije kažnjavaju.

Podsećanja radi, 39 godišnji I. A. iz Belotića uhapšen je u junu mesecu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 12 godišnju devojčicu na proslavi rođendana u Bogatiću. Napasnik je bio zaposlen u firmi oca devojčice.

Ćirić je kazao za TV Prva da je porodica i dalje u stanju šoka.

“Svi mi slušamo tuđe priče, tek posle dolaze problem. Neopisivo je. Apelovao sam da se te kazne pooštre, za to delo je predviđena kazna od pet do 12 godina. Trudim se da se nikome ne desi ovo što se nama desilo. Da se stane na kraj ovome, da se više ne ponavlja”, kazao je otac silovane devojčice i naveo da je ta osoba uništitla porodicu i dečju sreću.

On je opisao u kakvom stanju se nalazi njegova ćerka.

„Dete plače, ima strah od poznatih, nepoznatih ljudi… Dete od 13 godina je pod sedativima, utiče na sve u porodice, on normalnog života prešli smo u haos. Bilo je dete za primer, sada stalno plače. Treba od 1. septembra da krene u školu, ne znamo šta ćemo da radimo, Teško ide oporavak“, istakao je Ćirić.

Na pitanje kako će teći oporavak, on je istakao da su psiholozi rekli da će ići sporo i naveo da ide na razgovore kod terapeuta. Tek posle dva meseca je počela da daje neke naznake poboljšanja, ističe Ćirić, koji ima troje dece.

„Imam 47 godina, ne mogu da se oporavim. Sutra (decu) treba da ih pošaljem na neko putovanje… To je neopisivo… Kazne su male, neko može nekome da uništi život i da dobije pet godina robije… Neka deca budu surova, pa joj dobacuje. Većina je podržava. Treba da se digne glas države da se ovo spreči. Policija je munjevito reagovala, ti ljudi su bili divni, ali da neko dobije nešto sitno… i da za to nešto malo odgovarate.

Mira Stojanović, geštalt psihoterapeut i dečji psiholog, pozdravila je istupanje oca i navela da ovaj process zahteva vreme.

„Još će vremena proći da se porodica i dete stabilizuje… Ovim roditeljima treba pružiti podršku, ne samo deci“, kazala je Stojanović.

Ona je istakla da se mora prihvatiti da se ovo desilo, i da je to „realnost njihove sudbine i života“,dodavši da je neophodno da im se podrška obezbedi.

(Izvor: Prva / B92/ Bogatić Info)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *