Prvo opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je juče u porti Hrama Ognjene Marije i u dvorištu OŠ „Cvetin Brkić“ u Mačvanskom Metkoviću. Ovaj događaj zamišljen je da, simulacijom realnih hitnih situacija, oboljenja i stanja, podstakne razvoj znanja i veština u pružanju prve pomoći.
„Učesnici su prošli kroz različite scenarije koji testiraju njihove veštine i sposobnosti reagovanja pod pritiskom. Ovo je odličan način da se podigne svest o značaju prve pomoći i da se unaprede veštine koje mogu spasiti živote u stvarnim situacijama. Učešće su uzeli naši volonteri, ali i osnovci iz Badovinaca i Bogatića. Iskoristiću priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi na podršci, a takođe želim da napomenem da je stručni saradnik u Crvenom krstu Bogatić, Željko Josipović, izneo veliki teret organizacije prvog ovakvog takmičenja u našoj opštini“, istakla je Jelena Nikolić, sekretarka Crvenog krsta Bogatić.
Ova vrsta praktične obuke može biti izuzetno korisna za sticanje samopouzdanja i efikasnog reagovanja u stvarnim hitnim situacijama. Takmičenja u pružanju prve pomoći promovišu timski rad i saradnju jer hitne situacije zahtevaju brzu i koordinisanu akciju, ali i odličnu priliku za vežbanje i usavršavanje timskih veština. Timovi moraju efikasno komunicirati, deliti zadatke i sinhronizovano raditi kako bi pružili najbolju moguću pomoć povređenima, poruka je sa ovog događaja.

(Izvor: Macva Info / Crveni krst Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *