U istraživačkoj stanici ,,Petnica“ održan je naučno-stručni skup „Petnica 2022“ organizovan u cilju predstavljanja ekoloških projekata Vlade Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na najznačajniji nacionalni projekat „Čista Srbija“ koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u ukupno 68 lokalnih samouprava.
Opština Bogatić je određena kao jedan od prioriteta u realizaciji ovog projekta jer je po striktno definisanim kriterijumima svrstana u prvu kategoriju, a naročito imajući u vidu stepen ispunjenosti svih neophodnih projektno-tehničkih uslova i realne potrebe stanovništva i privrede. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora koji će precizirati proces izgradnje 210 kilometara duge kanalizacione mreže na teritoriji opštine Bogatić, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokacijama u Crnoj Bari i Salašu Crnobarskom.
Ovom uvaženom skupu prisustvovali su ministar građevinarstva, saobrađaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predstavnici kompanije CRBC Srbija, a delegaciju opštine Bogatić koju su činili i predstavnici Javno-komunalnog preduzeća „Bogatić“, predvodio je predsednik opštine Milan Damnjanović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *