Prošle nedelje se na galopskim trkama u Bogatiću dogodio neviđeni skandal, jer su se potukli džokeji! Kako Kurir saznaje, akteri incidenta su bili iskusni džokej iz Šapca i jahač pobednika u 100. galopskom derbiju na Beogradskom hipodromu Unksa, Aleksandar Šašić i Kragujevčanin Miloš Milojević Struja, jedan od miljenika beogradske publike.

Do tuče je došlo posle druge trke, četvrte kategorije, na 1600 metara. Sudijski kolegijum (Milinko Erdevički, predsednik, Milovan Nedić, Jelena Urošević) uvidom u snimak, zbog neopreznog jahanja prilikom ulaska u pravac, kaznio je jahača Milojevića sa novčanom kaznom od pet odsto od prve nagrade u trci „Harambaša“, odnosno sa 3.000 dinara. Milojević je na početku sezone morao zbog kazne da propusti i jedan trkački dan u Beogradu, zbog čega je bio besan na sudiju iz Šapca Predraga Savića, smatrajući da je tada kažnjen na „pravdi Boga“.
O neviđenom skandalu u Bogatiću cele nedelje se bruji u Mačvi. Pričalo se i da je jedan od aktera posle tuče pobegao u šumu, kao i da je italijanski džokej Kristijan Njezi, hteo da zaštiti kolegu Milojevića… Svašta je bilo u srcu Mačve!

Po saznanjima Kurira, u merionici za džokeje, Miloš Milojević se bunio zbog odluke sudija, što je posebno ražestilo „oštećenog“ Šašiča, pa je došlo do obračuna u kome je „deblji kraj“, kako se priča, izvukao Milojević. Ubrzo su posle toga, na poziv organizatora, na hipodrom u Bogatiću stigli Hitna pomoć, ali i pripadnici MUP-a.
„Milojević se žalio da je napadnut od Šašića, ali nije bilo očevidaca. Njemu je odmah ukazana lekarska pomoć, ali nisu konstantovane povrede. Ipak, trebalo je da se uradi snimak, ali je on već otišao, verovatno za Beograd i više nije jahao, tako da nije sačekao ni policiju. Ceo izveštaj o ovom incidentu prosledićemo Srpskom galopskom savezu“, rekao je za Kurir Dragan Ružić, predsednik KK Mačvanin iz Bogatića.
Član uprave Srpskog galopskog saveza Mihajlo Vasić, najavio je da se čeka zvanični izveštaj organizatora trka u Bogatiću, posle čega će zasedati Disciplinska komisija SGS, čija je predsednica advokatica Marina Stefanović, nekadašnja vlasnica galopera. Iz Saveza najavljuju oštre kazne za vinovnike incidenta.

Inače, u glavnoj trci u Bogatiću „Mačvanski derbi“ (2000 metara, trava, 180.000 dinara), ubedljivo je pobedio Pejšnt Men (trener Bojan Šendeković iz Šapca, vlasnik Milosav Lazić iz Uba), koga je posle velikog incidenta i tuče jahao upravo Aleksandar Šašić. Pobedničko vreme 2:09,5.
Danas je na programu sedmi trkački dan u Šapcu. Biće održano ukupno šest galopskih trka, a upisano je čak 53 konja. Među jahačima biće i Aleksandar Šašić, dok će zbog jahanja na revijalnim trkama u Nevesinju izostati Miloš Milojević. Početak trka na Šabačkom hipodromu je u 15 časova, a glavna, grup 3 trka, „Šabačke omice“ na 2000 metara je poslednja, sa početkom u 19.10h.

(Izvor: Kurir sport / L. Delić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *