Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, održanoj 2. februara, izabrano je novo opštinsko rukovodstvo. Za predsednika opštine Bogatić ponovo je izabran Milan Damnjanović (SNS), za njegovog zamenika Teodor Teodorović (SNS). Funkciju predsedika Skupštine opštine Bogatić obavljaće Dragoslav Josipović (SNS), dok je za skupštinskog sekretara izabrana Marija Đurđević (SNS).
Na dnevnom redu konstitutivne sednice našlo se četrnaest tačaka, koje uključuju i odbornička pitanja.
Sednica je započela imenovanjem članova Verifikacionog odbora za utvrđivanje saglasnosti Uverenja o izboru za odbornike i Izveštaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Bogatić, nakon čega je Miloš Osećanski, predsednik opštinske izborne komisije podneo izveštaj, o kom se pozitivno izjasnilo 23 odbornika, dok su predstavnici grupe građana „Pobeda za Mačvu“ bili uzdržani.
I po trećoj tački dnevnog reda, koja se odnosila na Izveštaj Verifikacionog odbora za utvrđivanje saglasnosti Uverenja o izboru za odbornike i Izveštaja Opštinske izborne komisije, predstavnici grupe građana „Pobeda za Mačvu“ bili su uzdržani, a izveštaj je većinskom odlukom 23 odbornika izglasan.
Po četvrtoj tački dnevnog reda doneta je Odluka o potvrđivanju mandata, nakon čega su, po petoj tački dnevnog reda održane sednice odbornici položili Zakletvu.
Na predlog Teodora Teodorovića, nosioca liste „Bogatić ne sme da stane“, za predsednika Skupštine opštine Bogatić predložen je Dragoslav Josipović. Odbornici su se tajnim glasanjem izjasnili da prihvataju predlog, sa 22 glasa, dok se protiv izjasnilo osam odbornika.
U nastavku sednice, Skupštinom je presedavao novoizabrani Josipović, a po tački sedam i osam, usledio je izbor za zamenika predsednika Skupštine opštine Bogatić i postavljanje sekretara Skupštine opštine Bogatić. Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Dragan Aćimović (SRS), a na mesto sekretara, javnim izjašnjavanjem odbornika izabrana je Marija Durđević (SNS).
Po devetoj tački dnevnog reda konstatovan je prestanak dužnosti Privremenog organa, koji je rukovodio opštinom Bogatić od kada je Milan Damnjanović podneo ostavku kako bi se stekli uslovi za održavanje prevremenih lokalnih izbora.
Na mesto predsednika opštine Bogatić, Skupština je ponovo predložila Milana Damnjanovića. U raspravi po pitanju izbora prvog čoveka opštine Bogatić, opozicioni odbrnici javno su istakli da svojim glasovima neće podržati izbor predsednika opštine, a nakon toga se pristupilo tajnom glasanju. Od trideset prisutnih, 22 obornika glasalo je za izbor Damnjanovića na mesto predsednika opštine Bogatić, a kao što se i dalo pretpostaviti na osnovu odborničke diskusije, osam glasova je bilo protiv. Za zamenika predsednika opštine Bogatić izabran je Teodor Teodorović, a izabrano je i Opštinsko veće koje će činiti: Bojan Bojčić, Jovana Lukić, Milutin Tovilović, Aleksandar Andrić, Srđan Janković, Vladan Berić i Željko Živanović.
Novoizabrani predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović, obratio se odbornicima i u svom govoru istakao zahvalnost i njima, ali i građanima opštine Bogatić, koji su na izborima ukazali poverenje Srpskoj naprednoj stranci. Tom prilikom, predsednik Damnjanović je istakao da je neophodna reforma opštinske uprave, kako bi sve službe bile bliže građanima. Damnjanović je pred odbornicima izneo projekte koji opštinu Bogatić očekuju u narednom periodu i naglasio da za sve bitne projekte opština Bogatić, kao i do sada, ima podršku Vlade Republike Srbije.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *