Na juče održanoj 11. sednici Opštinskog veća opštine Bogatić, većnici su razmatrali i usvojili ukupno 34 tačke dnevnog reda. Neke od njih su od izuzetne važnosti za budućnost opštine Bogatić i svih njenih građana, a zbog svoje specifičnosti i vrednosti predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović apostrofirao je utvrđivanje predloga Programa gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić kao najznačajniji.

„Sa posebnim zadovoljstvom izdvojio bih jednoglasno utvrđen predlog Programa gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić koji za cilj ima da se pokrenu aktivnosti na realizaciji izgradnje objekata za gasifikaciju svih naseljenih mesta u opštini Bogatić. Imajući u vidu društveni značaj, a da bi se poboljšali životni uslovi, poboljšanje energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, povećali ekonomski uslovi rada, opremale „radne zone“ i uvele nove tehnologije, ukazala se potreba da se izvrši gasifikacija naseljenih mesta u opštini Bogatić u cilju snabdevanja prirodnim gasom, kako građana, tako i objekata komunalne i privredne strukture.

Osnovni cilj nam je da se izgradnjom Transportnog gasovoda i nove mreže distributivnih gasovoda, kao i merno regulacionih stanica omogući u opštini Bogatić dovod prirodnog gasa do potrošača u svim naseljima opštine, a snabdevaće se kako domaćinstva, tako i komunalni i industrijski potrošači. Nakon usvajanja ovog dokumenta, odnosno programa, potrebno je da se pokrene inicijativa za ugovaranje izgradnje predmetnih objekata gasifikacije po principu tzv. „krovnog ugovora“ između opštine Bogatić, JP „Srbijagas“ i strateškog partnera odabranog od strane opštine Bogatić.

Verujem da ćemo uspeti u nameri da opštinu Bogatić približimo nivou razvijenih lokalnih samouprava, a gasifikacija će nesumnjivo doprineti uspešnom ostvarenju tog cilja“.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *