Danas se u Srbiji i Republici Srpskoj obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 15.septembar je ustanovljen kao državni praznik i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znak sećanja na 15.septembar 1918.godine kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Milan Damnjanović predsednik opštine Bogatić čestitao je svim građanima Srbije i svim Srbima koji žive u čitavom svetu Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Saopštenje predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića prenosimo u celosti:

„Danas je 15. septembar, dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!

Svim građanima Srbije i svim Srbima koji žive u čitavom svetu, želim srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Po prvi put se ovaj državni praznik obeležava i praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Ovaj datum je simbolično ustanovljen na dan kada je započeo proboj Solunskog fronta 1918. godine, a samim tim i oslobođenje Srbije u Prvom svetskom ratu. Ovaj veliki praznik u sebi baštini najvažniju vrednost svih Srba kroz istoriju, a to je sloboda, a Srbi su kao narod uvek davali sve da osvoje i odbrane svoju slobodu i uvek su bili na strani pravde i istine.

Danas treba svi zajedno, ujedinjeni i složni, da ponosno istaknemo srpsku trobojku, da se prisetimo slavne prošlosti i da slavimo slobodu za koju smo se hrabro borili.

Dragi sugrađani, opština Bogatić je za današnji praznik ukrašena srpskim zastavama, ali pozivam i sve vas da da ponosno istaknete našu zastavu i da zajedno proslavimo ovaj praznik svih Srba.

Ponosni na svoju zastavu, grb i himnu.
Živela Srbija!“

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *