U Seosko turističkom domaćinstvu „Mačvanski konak“ u Mačvanskom Metkoviću održana tradicionalna manifestacija „Metkovačka vesela mašina 2021“.

Program je počeo od jutarnjih časova, kada je startovalo takmičenje u pečenju rakije, u kuvanju gulaša i pečenju domaćih pita.

Pobednik takmičenja za najbolju veselu mašinu je Milutin Borović iz Mačvanskog Metkovića, drugo mesto je pripalo takođe vlasniku kazana iz ovog sela Miodragu Vujiću, a treće Jovi Vasiljeviću iz Sremske Mitrovice.

Najukusniju pitu gužvaru ispekla je Ljiljana Gligorić iz Bogatića, drugo mesto je osvojila Gorica Erić iz Mačvanskog Metkovića, a treće Ljiljana Graovac iz Glušaca.

Najbolji gulaš pripremila je ekipa „Štikla“ iz Bogatića, drugo mesto je pripalo timu „Boj na Dublju“, a treće „Veselim domaćicama“ iz Bogatića.

Pobednicima takmičenja, pored nagrada organizatora, Kulturno-obrazovnog centra, Goran Vuletić, vlasnik etno sela „Mačvanski konak“ darivao je nagradno putovanje i vikend aranžman na Zlatiboru.

Posetioci su na manifestaciji uživali u programu kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa iz Mačve, takođe i u mini sajmu gastronomije i domaće radinosti.

Organizator manifestacije je Kulturno-obrazovni centar i Opština Bogatić.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *