Opštinu Bogatić posetio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

U društvu predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića posetio je poljoprivredno domaćinstvo Lazara Vračarića u Badovincima i tom prilikom razgovarao o značajnim pitanjima sa našim poljoprivrednim proizvođačima.

Stabilizacija tržišta, povećanje otkupne cene stoke, subvencije, mere zaštite od afričke kuge, rešavanje problema uginulih životinja putem kontejnera za odlaganje i odvoženje su samo neke od tema koje su bile na dnevnom redu današnje posete. Ministar Nedimović je naglasio značaj opštine Bogatić i čitave Mačve kao nosilaca poljoprivredne proizvodnje u zemlji i obećao svesrdnu pomoć u rešavanju navedenih problema.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović se zahvalio ministru Nedimoviću na poseti i na tome što je reagovao na apel koji je naša opština uputila ministarstvu, a koji se odnosio na problem postojanja niske cene svinja.

Predsednik Damnjanović je podsetio na činjenicu da su naši sugrađani prevashodno okrenuti ka poljoprivredi i da im od cene poljoprivrednih proizvoda zavisi vođenje svakodnevnog života. Za ovaj kraj i interese građana opštine Bogatić, Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je najvažnije ministarstvo Vlade Republike Srbije i stoga se očekuje da se nastavi međusobna saradnja i da se dodatno pruži i osnaži podrška za sve što ono proizvedu naši domaćini, poljoprivredni proizvođači, kao i da se pokaže veća pažnja u zaštiti njihovih interesa.

(D.G/Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *