Ako vas put nekada navede kroz prelepu ravnicu Mačvu uz koje teku dve majke Sava i Drina, poželeće te da zauvek ostanete u ovoj prelepoj prirodi uz zvuk talasa i prelepih zivotinja. Pritom da je u ovom kraju Srbije sve veće interesovanje za ribolovom kako rekreativnim tako i takmičarskim, potvrđuje se posebno u letnjem periodu kada su obale pune ribolovaca, naveo nam je mladi ribolovac Andrej Antonić.

Mladi Andrej Antonić nam kaže: „Bavim ribolovom već 5 godina na obalama reke Save i Drine. Pecam fider tehnikom. Od početka ranog proleća pa sve do kraja oktobra. Ali sve zavisi od godine koliko ima padavina što utiče na vodostaj naših reka. Posle u zimskim mesecima pecam u zimovnik u Mačvanskoj Mitrovici. U ovoj tehnici ribolova je bitno da se sve lepo prilagodi ribi da bih se postigli rezultati. Ovo su samo osnovni faktori ove tehnike (dužina predveza kao i debljina i veličina udice koji variraju zavisno od situacije, granulacija primame teren u vodi na kojem se lovi, sistemi itd…). U letnjem periodu ove godine je bio izuzetno mali vodostaj koji je išao čak i preko minusa. Tada smo tata i ja provodili prelepe večeri na obali reke Save u Crnoj Bari. Bili smo prinudjeni na pecanje većoj daljini zbog opadanja vodostaja nekada čak i do 60m. Na kojoj se javljala prelepa riba Mrena, Sljivar, Plotica. Koja je dolazila na primamu na bazi sira proizvodjača Magic Bait River Cheesy ili River Betain uz dodatak peleta na bazi sira. Najbolja primama na tržištu. Kao dodatak išli su šureni crvići koji su zajedno sa primamom i spodom (koji se sastojao od čestica Žita, Konoplje i Kukuruza Šećerca ) išli u hranilicu i bili lansirani na željenu daljinu. Oprema koju sam koristio:
1-Štap – Formax Visage 3.6m tb-100g.
2-Štap – Garbolino Bullet feeder medium 3.6m tb- 75g.
Mašinice ×2 -Garbolino Trinty 5500 veličine.
Osnovni najlon u promeru 0.28mm , najlon za predveze 0.18-0.22mm.
Udice raznih veličina i proizvodača(Owner,Bkk,Mustad , Garbolino, Sasame,Gamakatsu) .
Mogu slobodno da kazem prelepo leto za ribolov i uživanje. Bistro kolege ribolovci.“

Svi zainteresovani koji žele da osete svu lepotu pecanja mogu da se jave Andreju preko njegovog fejsbuk profila i da osete svu draž i lepotu naše Drine i Save.

(Izvor: Bogatić Info / Andrej Antonić-Magic Bait Team)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *