Polaganjem venaca na spomen obeležje na Bubanji u Glušcima obeleženo je dvadeset četiri godine od pogibije potporučnika Milana Mijatovića iz Beograda i desetara Mališe Milovanovića iz Kraljeva, pripadnika 250. raketne brigade Protivvazdušne odbrane.
Dva vojnika nastradala su 30. aprila 1999. godine od strane NATO avijacije, a ovakvi tragični događaji obavezuju nas da se sa pijetetom setimo svih nevinih žrtava, koje su dale živote u nametnutom ratu, poručili su na događaju predstavnici Vojske Srbije, Saveza boraca, Mesne zajednice Glušci, porodice poginulih vojnika i opštine Bogatić.
Okupljeni su minutom ćutanja odali poštu poginulim herojima, a nakon toga položeni su venci i cveće na spomen obeležje.
U ime opštine Bogatić prigodnim rečima se obratio pomoćnik predsednika opštine Matija Milovanović ističući da smo tog mračnog dana svi zajedno izgubili mnogo, a njihove porodice sve. Srbija je izgubila dva mlada čoveka, beskompromisna borca protiv hordi zla koje su se u tom trenutku nadvile nad našom zemljom, časne ljude visokog integriteta, izuzetne ličnosti koje su se u već u ranoj mladosti uključile u borbu protiv ugnjetavanja i nečovečnosti, dva života koja su krasila skromnost i požrtvovanost i pred kojima je bila tako svetla i perspektivna budućnost. Danas se sećamo njihove jedinstvenosti i uzvišenosti i zahvaljujemo na dobroti i inspiraciji koje su nam darovali. Postoje vrednosti koje su večne, postoje uspomene na ljude koje traju duže od svih nas, a te vrednosti i uspomene su omeđene tamo gde je prolivena naša srpska krv, gde su kosti naših stradalnika, mučenika i junaka.
Slava našim besmrtnim vitezovima Milanu i Mališi, slava najboljim sinovima Srbije – nikada vas nećemo zaboraviti!

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *