Na spomen kompleksu „Bubanja“ u Glušcima obeleženo 80 godina od podizanja ustanka protiv fašizma i nacizma i početka borbe za slobodu srpskog naroda.

Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića na Bubanji, kod Glušaca, održana je manifestacija „Da rata više ne bude“, kojom je obeleženo 80 godina od ustanka protiv fašizma. Manifestaciju su organizovali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, SUBNOR Srbije i Opština Bogatić.

Prisutnima su se obratili Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić, Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Sreten Selaković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Mijoljub Josipović, predsednik SUBNOR u Bogatiću.

Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić je naglasio potrebu negovanja kulture sećanja, što doprinosi duhovnom opstanku i sveukupnom napretku.

„Na spomen kompleksu „Bubanja“ u Glušcima obeležili smo 80 godina od podizanja ustanka protiv fašizma i nacizma i početka borbe za slobodu srpskog naroda.

Hvala svima koji su uzeli učešće na današnjoj svečanosti. Negovanje kulture sećanja na važne istorijske događaje i ljude koji su dali živote za lepšu i sigurniju budućnost svih nas je od neprocenjivog značaja za opštinu Bogatić i sve njene građane“, saopštio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Na pozornici u memorijalnom kompleksu izveden je prigodan kulturno-umetnički program u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra. Nastupili su solisti, dečiji hor Duga, pevačka grupa iz Badovinaca i folklorni ansambl „Đido“.

(Izvor: Mačvapress/Kabinet predsednika opštine)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *