U saradnji Lokalne samouprave sa Javno komunalnim preduzećem „Bogatić“ Bogatić nastavljeni radovi na proširenju – dogradnji vodovodne mreže i priključenju domaćinstava.

U toku 2020. godine, u ulici Mike Mitrovića prema Centralnoj javnoj deponiji „Nišno polje“ urađeno je 900 metara vodovodne mreže, kao i dodatnih 100 metara prema romskom naselju (sokak levo). Tada je na kraju novoizgrađene mreže na ulasku u deponiju montiran podzemni hidrant DN 50, koji ima višestruku namenu i tom prilikom su priključena dva romska domaćinstva.

Pošto su stvoreni tehnički preduslovi za priključenja domaćinstava u pomenutom romskom naselju, danas je priključeno još šest domaćinstava na vodovodnu mrežu.

Do sada su meštani romskog naselja koje se nalazi u blizini opštinske deponije smeća „Nišno polje“ u Bogatiću koristili vodu sa javne česme koja je postavljena na kraju vodovodne mreže u ulici Mike Mitrovića, jer je utvrđeno da voda koju koriste sa kućnih česmi nije ispravna. Sa ove česme sada je omogućeno korišćenje nemerne vode sa vodovodne mreže koja je hemijski i bakteriološki ispravna za piće i koja je pod stalnim nadzorom.

(Izvor:Kabinet predsednika opštine/JKP Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *