U Višem sudu u Šapcu danas je nastavljeno suđenje Aleksandru I. (38) iz Mačvanskog Belotića zbog krivičnog dela oblјube devojčice (12) tokom slavlja u jednoj svečanoj sali, u junu prošle godine.

Na novom glavnom pretresu saslušano je 7 svedoka, među kojima su i roditelji devojčice.
Oni su se danas u hodniku i sudnici Višeg suda prvi put sreli sa čovekom koji je obljubio njihovu ćerku i protiv kojeg je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu u decembru prošle godine.
„Dok smo čekali u hodniku policajci koji su ga sproveli iz zatvora primetili su da mi nije dobro. Bila sam besna, a kada sam rekla da bi samo da ga pogledam u oči, oni su mene upozorili, valjda su mislili da ću da ga napadnem, a njemu rekli da se okrene i da gleda u ćošak. Ostala sam da sedim, drhtala sam od besa i muke. Nije mi bilo dobro“, priča majka Stanka.
Kada je ušla u sudnicu da svedoči namerno ga je, kaže, pogledala pravo u oči.
„Želela sam da mu vidim izraz lica. Mislim da se ni jednog trenutka ne kaje, štaviše pitao nas je o nekim detaljima sa namerom da za sve što se dogodilo okrivi naše dete“, nastavlja majka.

I ocu Vladanu je bio neprijatan susret sa čovekom koji je u njegovoj kamenorezačkoj radnji radio poslednjih pet godina, a na slavlju sedeo za istim stolom i naposletku u mraku obljubio ćerku.
„Njemu su svi drugi krivi, glumio je žrtvu i mene pokušao da okrivi što se razvodi od supruge. Napravio je problem svima, i sebi i našoj porodici. Noćas nisam oka sklopio zbog uznemirenosti što moram da idem na sud gde nikada ranije u životu nisam kročio“, navodi otac.

Novo ročište zakazano je za 13. april, kada će, kako se očekuje svedočiti veštaci: psiholog, psihijatar i ginekolog koji su izostali sa danas održanog glavnog pretresa.
Više javno tužilaštvo u Šapcu tereti Aleksandra I. za krivično delo obljube nad detetom po članu 180 Krivičnog zakonika, za koje je predviđena zatvorska kazna od 5 do 12 godina.

On je 19. juna prošle napastvovao devojčicu tako što je zloupotrebio njeno poverenje. Izveo ju je iz svečane sale sa slavlja na kojem je bio u društvu njene porodice, a nakon monstruoznog čina se vratio u salu kao da se ništa nije dogodilo. Tek kada je shvatio da je devojčica ispričala roditeljima šta se dogodilo u napuštenom dvorištu u blizini pobegao je kroz sporedne prostorije svečane sale. Uhapšen je tokom noći nakon intenzivne potrage policije iz Bogatića.
Od tada se nalazi u pritvoru u Bogosavcu, odakle je u januaru pušten posle skandalozne odluke Višeg suda uz obrazloženje da nema uznemirenja javnosti pošto se mediji više ne interesuju za ovaj slučaj.
Posle žalbe Višeg javnog tužilaštva, koju je usvojio Apelacioni sud u Novom Sadu, nakon devet dana je vraćen u zatvor gde će dočekati izricanje presude.

(Izvor: Dragan Grujić / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *