O B A V E Š T E Nj E

Poštovani sugrađani,
pre četiri meseca na teritoriji opštine Bogatić, u ukupno pet mesnih zajednica, postavljeni su kontejneri za sakupljanje životinjskog otpada koje se potom odvozi u postrojenje za neškodljivu preradu „Energo Zelena“ u Inđiji.

Uvođenje ovog sistema upravljanja životinjskog otpada donosi mnogobrojne benefite – troškovi su daleko manji, a najveća korist je u doprinosu zaštiti životne sredine.

Nažalost, uočeno je da određeni broj naših sugrađana ne poštuje mere propisane za odlaganje životinjskog otpada. Ovim putem upućujemo apel svim građanima opštine Bogatić da se pridržavaju propisa i istaknutih upozorenja na navedenim lokacijama, jer ćemo u suprotnom biti prinuđeni da počnemo sa primenom sankcija.

Obezbeđeni prostori za postavljene kontejnere su pokriveni kamerama i počinioci prekršaja su evidentirani i kao takvi se vrlo brzo i lako mogu kazniti. Da ne bi dolazili u takve neprijatne situacije, još uvek imamo vremena i prostora da promenimo stare obrasce ponašanja i tako sprečimo nastanak ekološke katastrofe.

Još jednom vas molimo da svi zajedno učestvujemo u čuvanju naše životne sredine i da sopstvenim primerom doprinesemo podizanju svesti čitave naše zajednice.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *