U maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 14 sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić.

Najvažnija Odluka koja je jednoglasno usvojena je Plan detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Bogatić-prva faza 15000 ES u K.O. Crna Bara, opština Bogatić. Cilj izrade ovog dokumenta je stvaranje planskog osnova za definisanje javnog interesa, formiranje parcela javne namene za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pristupne saobraćajnice i potrebne infrastrukture, a sve za potrebe regulisanja komunalne funkcije sanitacije naselja: Bogatić, Sovljak, Crna Bara, Glogovac, Dublje, Belotić, Klenje i Banovo Polje.

„Smatram da je ovo krucijalna Odluka na našem putu savladavanja prepreka do ostvarenja konačnog cilja, a to je izgradnja kanalizacione mreže na teritoriji naše opštine“, izjavio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Pored ove Odluke na dnevnom redu bilo je i funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“ Bogatić i drugih javnih ustanova.

Doneta su Rešenja o odabiru projekata u oblasti kulture, društvenog i humanitarnog rada, crkava i verskih zajednica koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini.

Donet je i Zaključak o usvajanju uređenja i izvođenja radova na delu javne površine Spomen česma i plato u Ulici Narodnog fronta i 7. avgusta u Bogatiću na kat.parc.br.11377 K.O. Bogatić prema Idejnom rešenju uređenja javne površine Ateljea za projektovanje i nadzor Mačva projekat.

(Izvor:Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *