Obiman dnevni red našao se pred odbornicima Skupštine opštine Bogatić na 17. zasedanju opštinskog parlamenta. U demokratskoj i konstruktivnoj atmosferi, odbornici su razmatrali ukupno dvadeset tačaka dnevnog reda, a usvojene su važne odluke za funkcionisanje lokalne samouprave.
Odbornici su dali saglasnost na nacrt ugovora o regulisanju međusobnih odnosa između preduzeća za proizvodnju, promet i usluge ,,Monarh“, d.o.o Beograd i opštine Bogatić, kojim će se realizovati projekat uzgoja poljoprivrednih proizvoda uz primenu toplote iz geotermalnih izvora najsavremenijom tehnologijom. Vrednost investicije je osam miliona evra.
Takođe je usvojen nacrt javnog ugovora za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine Bogatić koji predviđa poveravanje obavljanja ove delatnosti prevozniku „Mačva Ekspres“ na period od deset godina. Ovim ugovorom omogućeno je povlašćeno korišćenje prigradskog prevoza učenicima osnovnih škola i starijim od 65 godina.
Usvojena je Odluka o angažovanju eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za 2021. godinu, kao i Odluka o izmeni naziva ulica u naseljenom mestu Banovo Polje. Drinska ulica i deo ulice Gliše Maletića ubuduće će nositi naziv ulica Srđana Stančetića, po heroju koji je svoj život dao za otadžbinu tokom ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji.
Usvojeni su i izveštaji o radu i finansijski izveštaji Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ i Kulturno-obrazovnog centra i više rešenja o imenovanjima i razrešenjima u školskim i upravnim odborima, kao i tačke dnevnog reda koje su se odnosile na rad Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *