U maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 19. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 16 tačaka dnevnog reda, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.

Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je donošenje Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku nadzornog odbora JKP „Bogatić“ Bogatić od 14.02.2022. godine, kojom je data saglasnost da JKP „Bogatić“ Bogatić učestvuje u daljim aktivnostima na Projektu „Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji – Faza I“ koji zajednički pripremaju Evropska banka za razvoj (EBRD) i Ministarstvo rudarstva i energetike, a koji se odnose na investiciju „Druga faza projekta iskorišćenja geotermalne toplotne energije“.
Takođe, donet je Pravilnik o sufinansiranju mera energetske efikasnosti kao i Zaključak o davanju saglasnosti na Izveštaj o sprovedenim merama poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Bogatić za 2021. godinu.
Članovi Opštinskog veća jednoglasno su utvrdili predlog Odluke o angažovanju eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za 2021. godinu.
Raspisan je Javni konkurs za finansiranje programa udruženja preduzetnika na teritoriji opštine Bogatić za 2022. godinu i doneto je Rešenje o dodeli jednokratne novčane pomoći studentima koji nisu ostvarili pravo na studenske stipendije za školsku 2021/2022 godinu.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *