Na današnjoj 21. sednici Opštinskog veća opštine Bogatić kojom je predsedavao predsednik Milan Damnjanović, većnici su razmatrali ukupno 15 tačaka dnevnog reda.
Najznačajnije tačke dnevnog reda odnosile su se na donošenje Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po Javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti JP1/22 i Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotermičkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote po osnovu javnog poziva za sufinansiranje programa energetske sanacije, stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, kao i Rešenja o obrazovanju Komisije za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansiranje mere energetske efikasnosti.
Utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na nacrt javnog ugovora za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije za poveravanje obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine Bogatić između opštine Bogatić kao javnog partnera i „MAČVA-EXPRES“ d.o.o Badovinci kao privatnog partnera i predlog Odluke o davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa između preduzeća za proizvodnju, promet i usluge „Monarh“ d.o.o. Beograd i opštine Bogatić.
Usvojeni su Finansijski planovi Opštinskog pravobranilašta, Opštinske uprave, Opštinskog veća, Predsednika opštine i Skupštine opštine Bogatić za 2022. godinu.
Takođe, raspisan je Javni konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica koje deluju na teritoriji opštine Bogatić za 2022. godinu.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *