U maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 37. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 11 tačaka dnevnog reda, a sednicom je predsedavao zamenik predsednika Opštinskog veća Teodor Teodorović.
Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je utvrđivanje predloga Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2023. godinu.
Članovi Opštinskog veća jednoglasno su utvrdili predlog Odluke o angažovanju eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za 2022. godinu. Takođe, doneta su rešenja o odabiru projekata iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, iz oblasti kulture, kao i o odabiru projekata crkava i verskih zajednica koje deluju na teritoriji opštine Bogatić koji će se sufinansirati iz budžeta opštine za 2023. godinu.
Donet je Program otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji opštine Bogatić za period 2023-2028. godina. Utvrđen je predlog Odluke o donošenju godišnjeg Programa, zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bogatić za 2023. godinu i donet Zaključak o davanju saglasnosti na Izveštaj o sprovedenim merama poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Bogatić za 2022. godinu.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *