Danas 22.03.2021. godine u maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 9. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 15 tačaka dnevnog reda. Prisutno je bilo osam članova Opštinskog veća, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.

Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je Utvrđivanje predloga Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Salaš Crnobarski“ u opštini Bogatić.

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili Operativni plan odbrane od poplava voda II reda opštine Bogatić za 2021. godinu. Utvrđen je predlog Odluke o ovlašćenim i osposobljenim pravnim licima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje u redovnim delatnostima i u vanrednim situacijama.

Doneto je Rešenje o obrazovanju saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Bogatić, kao i Odluka o pokretanju postupka za finansiranje programa aktivnosti udruženja preduzetnika iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini i raspisan je Javni konkurs za finansiranje programa udruženja preduzetnika na teritoriji opštine Bogatić za 2021. godinu.

Takođe, doneta je Odluka o pokretanju postupka za sufinansiranje projekata u oblasti kulture iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini i raspisan je Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini i o pokretanju postupka za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini i raspisan je Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada iz budžeta opštine Bogatić za 2021. godinu.

Utvrđen je predlog Zaključka o davanju prethodne saglasnosti na predlog Pravilnika o radu JKP „Bogatić“ Bogatić i predlog Odluke o utvrđivanju erozivnih područja i mera za sprečavanje šteta od erozije na teritoriji opštine Bogatić.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *