U organizaciji Turističke organizacije Opštine Bogatić, a pod pokroviteljstvom opštine Bogatić organizovana je tradicionalna manifestacija „Hajdučko veče“. Manifestaciju je otvorio Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić.

Manifestacija je počela takmičenjem u gađanju glinenih golubova na Vasinom Šibu u Crnoj Bari, da bi se nastavila tradicionalnom Mačvanskom svadbom. Tradicionalno Mačvanski svatovi kreću sa hipodroma u Bogatiću sa svadbenim kolom na centru varošice, i dalje se kreću ka Sovljaku po mladu gde ih je čekala hajdučka busija, da bi na kraju išli mladoženjinoj kući na odmaralište „Vasin Šib“ koje se nalazi na Drini u Crnoj Bari. Članovi FA „Đido“, Marija Smiljanić i Aleksandar Kovačević bili su u ulozi mladenaca.

Manifestacija se nastavlja na Vasinom Šibu u Crnoj Bari sajmom etno hrane, pića i domaće radinosti. Sigurno najzanimljiviji deo manifestacije je takmičenje za „Harambašu 2022“. Aleksandar Krajišnik je ovogodišnji harambaša, titulu je osvojio šesti put! Drugo mesto osvojio je Dušan Pajičić iz Banovog Polja, a trećeplasirani je prošlogodišnji harambaša Nikola Ostojić. Program se nastavio koncertom folklornih grupa učesnika „Bogatfesta“, proglašenjem harambaše i zabavnim programom koncertom estradnih umetnika Biljane Jevtić, Ace Ilić i Jasne Đokić.

(FOTO: D.GRUJIĆ / VIDEO: S.VARAZLIĆ / IZVOR: BOGATIĆ INFO)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *