Kako prenosi predsednik opštine Bogatić sa svoje oficijalne fejsbuk stranice juče 22.10.2020.godine održana je 3. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća su razmatrali ukupno 6. tačaka dnevnog reda. Prisutno je bilo svih devet članova Opštinskog veća, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.


Najznačajnija tačka dnevnog reda je bila Utvrđivanje predloga Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2020.godinu sa projekcijama za 2021.godinu i 2022.godinu.

Takođe, članovi Opštinskog veća su utvrdili predlog Odluke o davanju saglasnosti o konverziji potraživanja opštine Bogatić u kapital Preduzeća za vodne puteve „Ivan Milutinović“ – PIM A.D., kao i predlog Rešenja o Utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021.godinu na teritoriji opštine Bogatić i određivanje prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vodi poslovne knjige, koje se nalaze u najopremljenijoj zoni.

Među tačkama dnevnog reda, našli su se i Zaključak o donošenju Programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji opštine Bogatić za 2020.godinu, kao i Utvđivanje predloga Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o prvoj izmeni i dopuni Statuta Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić.

Sve tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *