Na današnjoj 13. sednici Skupštine opštine Bogatić odbornici su razmatrali ukupno 26 tačaka dnevnog reda.

Usvojene su odluke o formiranju jedinica civilne zaštite, o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou i obrazovanju komisije i Saveta za rodnu ravnopravnost.

Takođe, pred odbornicima se našao i predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o uslovima za utvrđivanje prava na regres troškova prevoza učenika sa područja opštine Bogatić, kao i nekoliko tačaka koje su se odnosile na rad i funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“ Bogatić.

Zbog proširenja groblja u Dublju, Glušcima i Banovom Polju, odbornici su izglasali odluke o pokretanju postupka pribavljanja zemljišta u javnu svojinu u ovim selima.

Pored imenovanja novog predsednika i zamenika predsednika Opštinske izborne komisije i razrešenja i imenovanja predsednika Komisije za sport Skupštine opštine Bogatić, kao i nekoliko školskih i upravnih odbora, odbornici su na današnjoj sednici svoje poverenje ukazali i novim direktorima ustanova kulture.

Za direktorku Narodne biblioteke „Janko Veselinović“, po okončanju konkursa, Skupština je imenovala Dragicu Tešić, dok je Ivan Ostojić imenovan za vršioca dužnosti direktora Kulturno-obrazovnog centra pošto je v.d. direktorka Snežana Janjić podnela ostavku.

U skupštinskim klupama, od ove sednice za svakog odbornika i skupštinsku službu je instaliran elektronski sistem za glasanje i brojanje glasova.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *