U subotu, 14. oktobra, na širem području Crne Bare održano je prvo takmičenje „Hajka“. Takmičari su bili podeljeni u dve ekipe: plavi – “begunci”, čiji zadatak je bio da pređu stazu od 12 kilometara i pokupe što više zastavica koje su bile raspoređene usput, i crveni – “tragači”, koji su trebali da uhvate što više plavih takmičara. Nadmetalo se sedam plavih ekipa sa po tri takmičara i četiri tragača, a takmičari su bili iz Beograda, Šapca, Šida i cele Mačve.
Prvo mesto u kategoriji plavih takmičara osvojila je ekipa „Zeleni tim“ koju su činili: Aleksandar Firaunović, Dejan Pavlović i Dušan Pavlović. Dušan je uspeo usput da sakupi 4 od 6 zastavica, što im je uz dobro vreme prelaska staze i snalažljivost donelo ubedljivu pobedu na takmičenju. U kategoriji tragača pobedu je odneo Marko Mašić, koji je na snalažljiv način uspeo da uhvati četiri plava takmičara. Nakon nadmetanja, za sve takmičare je bio obezbeđen ručak, osveženje i muzika.
Takmičenje smo sproveli uz pomoć: Odreda izviđača „Hajduk“, Crvenog Krsta Bogatić, Termalne rivijere, MZ Crna Bara, STR „Obelix“, udruženja građana „Crnobarski koreni“, Rada Teodorovića. Hvala svim pojedincima i svima koji su nam pomogli da organizujemo prvu Hajku. Naredno takmičenje planiramo da organizujemo u maju 2024. godine
Više informacija u vezi sa takmičenjem možete pogledati na sajtu hajka.rs
(Izvor: Mića Mišljenović, jedan od organizatora takmičenja „Hajka“)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *