U Vogošći, Kanton Sarajevo, Bosna i Hercegovina, održana je uvodna konferencija za projekat „Poboljšanje zapošljivosti osoba iz ranjivih skupina pružanjem novih znanja i veština“.

Projekat realizuju „Caritas“ Šabac kao koordinator projekta sa partnerima na projektu: Centrom za osposobljavanje, prekvalifikaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i drugih teško zapošljivih grupa „PROREHA“; Institutom za stručno obrazovanje odraslih „Social-educational center“ (SEC) i opštinom Bogatić. Vrednost projekta je 220.334,40 evra, a period trajanja 24 meseca počev od 1. aprila 2021. godine.

Projekat sufinansira Evropska unija kroz program Prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

Aktivno učešće na ovom događaju uzela je i opština Bogatić koju je predstavljao predsednik opštine Milan Damnjanović.

Tom prilikom istakao je značaj realizacije ovakvih projekata i potencirao ulogu svih aktera koji se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava u pokretanju akcija koje će zahtevati i pronalaziti odgovore na suštinska pitanja i ključne teme vezane za izražene oblike diskriminacije i nepoštovanje prava osoba sa invalidetom i njihovog dostojanstva, a pre svega, prava na rad i ekonomsko osnaživanje.

Opština Bogatić će nastaviti pružati podršku u pronalaženju konkretnih rešenja u oblasti ljudskih prava osoba sa invaliditetom i drugih marginaliziranih grupa, a kao partner na ovom projektu vidi realnu priliku da se učini jasan i vidljiv iskorak po ovom vrlo osetljivom i kompleksnom pitanju.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *