U znak podrške prevremeno rođenoj deci, večeras je zgrada Opštine Bogatić osvetljena ljubičastim svetlom.

Statistika pokazuje da se u Republici Srbiji svakog dana rodi u proseku sedam beba koje imaju potrebu za posebnom medicinskom negom jer su rođene pre vremena. Nažalost,ukazuje i na činjenicu da je prevremeno rođenje u Srbiji vodeći uzrok smrtnosti dece mlađe od 5 godina. 
„Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina ulaže ogromna sredstva u zdravstveni sistem, kroz nabavku opreme, obuku kadrova, izgradnju infrastrukture i sve je to nesumnivo značajno pomoglo u borbi koja se vodi za svaki ljudski život, a naročito za onaj koji je tek došao na ovaj svet. Takođe, prevremeno rođenoj deci neophodna je podrška i nakon izvojevane prve pobede i izlaska iz bolnice, jer imaju mnogo veći rizik da kasne u razvoju i da imaju poteškoće u učenju. Stoga, kao društvo, dužni smo da im obezbedimo maksimalne uslove za vođenje normalnog i kvalitetnog života.

Opština Bogatić nastaviće da ukazuje na važnost ove teme i nastojaće da pomogne, kako simboličnim gestovima, tako i konkretnim akcijama u vidu kupovine opreme i pružanjem značajnije finansijske pomoći roditeljima prevremeno rođene dece“, napisao je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović na svojoj oficijalnoj fejsbuk stranici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *