Osnovna škola „Laza K. Lazarević” u Klenju proslavila je juče veliki jubilej – 150 godina postojanja i uspešnog rada. Jubilej vredan ne samo pažnje, već i ogromnog poštovanja, obeležen je velelepno i vredno sećanja, upravo onako, kako ova obrazovna ustanova, i zaslužuje.
„Kada jedna institucija doživi ovoliko godina, onda je to znak da je prošla test vremena i ono što je najvažnije, test svojih učenika. Škola u Klenju iznedrila je puno dobrih, plemenitih i uspešnih ljudi, doktora nauka, naučnika, lekara, inženjera, prosvetnih radnika, ali i poljoprivrednika, zanatlija i domaćina koji su, šta god da se dešavalo, svojski gradili svoj kraj, ne pitajući za žrtve i odricanja. Ova škola je uvek kroz istoriju otvarala nove horizonte i mnoge generacije koje su u njoj stasavale napajala sa najznačajnijeg izvora nauke saznanja i vaspitanja koji su odlazeći sa sobom nosili najlepše uspomene.
Njene dosadašnje aktivnosti trebalo bi da budu uzor i temelj za dalji razvoj i podstrek da se radi još više i uspešnije i da se postižu još bolji rezultati. Upravo ta tradicija stara vek i po obavezuje lokalnu samoupravu da se i u budućnosti s posebnom pažnjom odnosi prema obrazovanju mlađih naraštaja. Čestitao bih deci, nastavnicima i svim zaposlenima ovaj veliki jubilej i poželeo im puno sreće i uspeha u budućem radu“, rekao je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *