Osnovna škola „Mika Mitrović“ u Bogatiću, izdvojeno odeljenje u Belotiću koju pohađa 45 učenika dobila je novi izgled i bolje uslove za obrazovanje mališana. Zahvaljujući sredstvima iz opštinskog budžeta postavljena je izolacija i fasada, kao i nova ulazna vrata.
Objekat je danas obišao zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović koji je izrazio zadovoljstvo urađenim i istakao da je lokalna samouprava prepoznala probleme koja je škola imala, te odmah reagovala. Rešavanjem toplotne izolacije smanjiće se troškovi škole i učiniti boravak prijatnijim, kako prosvetnim radnicima tako i učenicima. Preostaje problem kotla koji će biti rešen do početka grejne sezone. Dodao je da je fokus opštinskog rukovodstva na sprovođenju strateške, organizovane i održive brige o deci i mladima.
„Tako smo ove školske godine pružili dosad najveću podršku đacima prvacima i njihovim porodicama kroz kupovinu udžbenika i školskog ranca za sve učenike prvog razreda uz 8.000 dinara u novcu i otvorili poludnevni boravak u Dublju i Glogovcu za predškolce i renovirali objekat u Badovincima. Takođe, želimo da uz pomoć Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu izgradimo nov vrtić u ovom mestu površine 200 metara kvadratnih kako bi našoj deci obezbedili najbolje moguće uslove za boravak. To su sve mere koje daju konkretne rezulate i sa velikim zadovoljstvom ćemo nastaviti da ih sprovodimo u budućnosti“, zaključio je Teodorović.
Za uređenje objekta u Belotiću iz budžeta opštine izdvojeno je 1,7 miliona dinara.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *