Više javno tužilaštvo u Šapcu je okončalo istragu ubistva doktora veterine Borisa Dražića (44) iz Bogatića u julu prošle godine i podiglo optužnicu protiv trojice mladića zbog teškog ubistva. Za ovo krivično delo je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije. Tužilaštvo tereti Đ.L.(18) i D.D. (20) iz Bogatića i S.B. (22) iz Prokuplja da su kao saizvršioci pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života Borisa Dražića.
„Okrivljenjima je produžen pritvor, a optužnica je u fazi potvrđivanja pred Višim sudom u Šapcu“, naveli su u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
Podsetimo, dr veterine Boris Dražić, direktor Veterinaske stanice u Bogatiću, teško je povređen u noći 22. jula prošle godine, za vreme tuče ispred jednog kafića u centru Bogatića. On nije učestvovao u tuči već je prvo dobio snažan udarac u glavu, od kojeg se srušio, kada je krenuo da pomogne prijatelju koga su napali mladići. Dok je bez svesti ležao na trotoaru jedan od mladića ga je šutirao nogama po telu i glavi. Nesrećni čovek je pao u komu iz koje se nije probudio i preminuo je tri dana kasnije u Kliničkom centru u Beogradu. Trojica mladića su uhapšena iste noći i od tada se nalaze u pritvoru. Više javno tužilaštvo je pokrenulo opsežnu istragu protiv B.S. i L.Đ. zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo, dok je D.D. prvobitno bio osumnjičen za nasilničko ponašanje i tužilaštvo je kasnije protiv njega proširilo istragu zbog saizvšilaštva u teškom ubistvu sa ostalim osumnjičenima. U istrazi nezapamćenog zločina ispitan je veliki broj svedoka, pribavljen obdukcioni nalaz, sprovedeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih i obavljeno sudsko-medicinsko veštačenje radi razjašnjenja mehanizma nastanka povreda i uzročno-posledične veze povreda i smrti. Ubistvo Borisa Dražića je uznemirilo celu Mačvu. Veliki broj ljudi palio je sveće na mestu tragedije, a više od hiljadu je 28. jula mladog veterinara ispratilo na večni počinak. Opština Bogatić je tada proglasila dvodnevnu žalost.

(Izvor: D. G. / Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *