Policija u Bogatiću je rasvetlila navodnu provalu iz februara prošle godine i protiv Dragoljuba Sarića (56) iz ovog mesta podnela krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.
Nakon što je pao na poligrafu, on je priznao da je izmislio kako je opljačkan zato što je u kafani potrošio pare od kredita kojima je trebalo da plati struju. Tu vest iz februara meseca možete pročitati na našem portalu OVDE. Dragoljub je policiji prijavio kako su lopovi noću provalili u njegovu kuću tako što su obili ulazna vrata i iz sobe sa stola ukrali kovertu u kojoj je bilo 120.000 dinara koje je dva dana ranije podigao u banci, a onda pobegli kroz prozor.
„Probudio sam se u tri ujutro da odem do toaleta i kada sam video razvaljena vrata i otvoren prozor i da su pare nestale, samo što se nisam srušio“, ispričao je policiji i novinarima.
U pronalaženju navodnih lopova policajcima nisu bile od pomoći sigurnosne kamere na kućama u blizini pošto je te noći bila gusta magla. Uzeli su otiske sa vrata i prozora i intenzivno tragali za lopovima. Posetili su mesta na kojima je boravio i ispitivali ljude sa kojima je bio u kontaktu.
„Utvrđeno je da je uveče bio u kafani gde je potrošio dosta novca i zaboravio ključeve od kuće. Kada je skinuta sumnja sa ljudi koji su te noći bili u kafani i koji su videli da je imao i potrošio poprilično para na piće i muziku, policija je posumnjala da se provala uopšte dogodila i da je novac ukraden. Pao je na poligrafu i onda sve priznao“, otkriva izvor.
Za krivično delo lažno prijavljivanje Krivičnim zakonikom su zaprećene novčana i kazna zatvora do godinu dana.

(Izvor: D.G. / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *