Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović posetio je Republički štab za vanredne situacije. Na sastanku sa načelnikom štaba, gospodinom Lukom Čaušićem, jedna od tema bila je formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva u Bogatiću.

„Zbog same strukture naseljenosti u našoj opštini i sve učestalijih intervencija naše vatrogasne jedinice, a u cilju prevencije i brže reakcije prepoznali smo potrebe za formiranjem ovog društva u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom Bogatić, jer „u momentu požara i minut je preveliki“.

Ideja je da se društvo formira u više mesnih zajednica kako bi se brže reagovalo u vanrednim okolnostima izazvanim požarom ili nekom drugom neuobičajenom rizičnom situacijom.

Načelnik republičkog štaba je pohvalio ovu inicijativu naše opštine i obećao maksimalnu pomoć kroz nabavku jednog vatrogasnog vozila i sve potrebne prateće opreme za pripadnike dobrovoljne jedinice.

Ovom prilikom bih pozvao sve zainteresovane da se prijave za učešće u ovom društvu i tako pomognu Vatrogasnoj stanici Bogatić ali i svim svojim sugrađanima“, saopšteno je iz Kabineta predsednika Opštine Bogatić, Milana Damnjanovića.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *