Ove godine obeležava se 80 godina od početka ustanka kada je srpski narod rekao istorijsko „NE“ nacizmu i fašizmu. Generalni pokrovitelj manifestacije „Da rata više ne bude“ je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a program obeležavanja će zajednički realizovati Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i SUBNOR Srbije.

Danas su u poseti opštini Bogatić bili predsednik SUBNOR – a Srbije general Vidosav Kovačević sa saradnicima i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac. Opštinsko rukovodstvo je ovom prilikom upoznato sa odlukom da centralna manifestacija za čitavu zapadnu Srbiju bude organizovana 29. juna 2021. godine na spomen kompleksu „Bubanja“, u Glušcima.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović se gostima zahvalio na poseti i podsetio na herojska dela naših predaka koji su podneli ogromnu žrtvu za slobodu.

„Ono što želim da naglasim je da možemo biti posebno ponosni na činjenicu da je srpski narod, bez obzira kojem antifašističkom pokretu pripadao, dao nemerljivi doprinos u slamanju najvećeg zla u istoriji čovečanstva. Nikada ne možemo i nećemo zaboraviti sve užase rata i nedužne žrtve bolesnih i izopačenih ideologija. Sećanje na sve njih je naša obaveza i potreba zarad budućih generacija!“

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *