Predstavnici lokalne samouprave predsednik opštine Milan Damnjanović, zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović i predsednik skupštine opštine Siniša Šuzić obišli su grupe u vrtiću i podelili prigodne poklone uz pomoć kojih će mališani kvalitetnije provoditi vreme u predškolskoj ustanovi. 

Raznovrsna dečija nedelja u Predškolskoj ustanovi „Slava Ković“ u Bogatiću edukacija o ekologiji, sport, maskenbal…

Predavači Ekološkog edukativnog centra Mačva su kroz prezentaciju „Drvo je izvor života“ podsetili decu na to koliko je važno i značajno to što drveće pruža ljudima, životinjama i čitavoj planeti. U saradnji sa predstavnicima Ekološko edukativnog centra Mačva, JKP Bogatić, Rasadnika „Gavrilović“, kao i predstavnicima lokalne samouprave Opštine Bogatić, organizovana akcija sađenja sadnica listopadnog i zimzelenog drveća i cveća u dvorištu centralnog objekta u Bogatiću.
„Ove godine organizovane su aktivnosti kojima se ukazuje na važnost životne sredine, odgovornost i potrebu za čuvanjem prirode.

Istakao bih da smo ove godine Dečiju nedelju dočekali veoma svečano i uspešno, jer smo početkom septembra otvorili prostorije vrtića u Belotiću, gde se sada redovno odvija predškolski program. Ovde u Bogatiću, za ovaj dograđeni deo je dobijena upotrebna dozvola, a potom doneta i odluka na Opštinskom veću za ustupanje objekta predškolskoj ustanovi na korišćenje, tako da će deca imati svoj nov, sređen i uređen prostor. Ovog trenutka vrtić pohađa oko petstotina dece, što do sada nije bilo i vredno je da napomenemo. Istakao bih ispred lokalne samouprave da će u narednim godinama velika pažnja biti posvećena porodici i deci, a ujedno očekujemo i od države veliku pomoć u svemu tome“, naveo je Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić.
Dečija nedelja u Predškolskoj ustanovu „Slava Ković“ u Bogatiću završena je maskenbalom, kao i u poludnevnom boravku u Banovom Polju, deca PPP iz Dublja su učestvovala u sportskim aktivnostima i likovnoj izložbi. U PU Slava Ković u Belotiću, obeležena je Dečija nedelja sportskim programom gde je ukazana važnost dečije atletike i uspostavljena saradnja sa Osnivnom školom „Mika Mitrović“ u Belotiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *