U sali Kulturno-obrazovnog centra, predstavnici opštine Bogatić u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovali su podelu auto-sedišta za decu rođenu 2021. i 2022. godine. Uz podelu auto-sedišta, za roditelje je organizovana i kratka teorijska i praktična obuka kako bi znali da pravilno montiraju i fiksiraju sedište u putničkom vozilu. Roditelji su na praktičnom primeru videli koje se to najčešće greške prave prilikom korišćenja auto-sedišta za decu i na koji način najefikasnije da koriste sedište u zavisnosti od uzrasta deteta.
Ovom prilikom zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović je poručio da bezbednost dece mora da bude na prvom mestu i izrazio zadovoljstvo što Opština nastavlja da gradi dobre navike i već tradicionalno organizuje ovu lepu akciju.
„Obezbedili smo 134 auto-sedišta, za sve koji su se prijavili i ispunili uslove konkursa. Osnovni cilj akcije je da se podigne nivo saobraćajne kulture kod nas odraslih, koji prevozimo mališane, kako bi se najmlađima garantovala maksimalna sigurnost u vožnji. Želeli smo na ovaj način da pomognemo i roditeljima kroz određenu uštedu sredstava u kućnom budžetu, čime smo pokazali da brinemo o njihovim potrebama i da uvek mogu da računaju na svoje izabrane predstavnike“, rekao je Teodorović i zahvalio saradnicima iz Agencije za bezbednost saobraćaja što su podržali realizaciju ove akcije i prepoznali zalaganje i uloženi trud Opštine kada je briga o deci u pitanju.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *