Umesto starog dotrajalog plota na dvorištu Osnovne škole, vredni meštani Sovljaka su postavili novu betonsko-žičanu ogradu.
Inicijativu rukovodstva mesne zajednice prihvatili su skoro svi meštani koji su dali dobrovoljne priloge za kupovinu materijala, a za svaku pohvalu je što su, kada su saznali za akciju svojih nekadašnjih sugrađana, novčanu pomoć uputili i brojni meštani koji više ne žive u selu. Takođe, akciju su finansijski podržali i privrednici iz ovog sela i okoline čiji su koreni u Sovljaku.
„Deo potrebnog novca je obezbeđen i iz opštinskog budžeta, a vredno pažnje je što su se meštani udružili i osim novca dobrovoljnim radom prvo uklonili staru ogradu i očistili teren, a potom izlili temelj i montirali ogradu“, kažu u mesnoj zajednici u Sovljaku.
Do sada je završeno oko 70 odsto posla, a kada vremenske prilike dozvole postavljanje ograde će biti nastavljeno i završeno, čime će se unaprediti bezbednost učenika ove četvororazredne škole koja se nalazi uz prometnu regionalnu saobraćajnicu.

(Izvor: D. G. / Mačvapres)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *