Na Rudarsko – geološkom fakultetu u Beogradu, održan je sastanak predstavnika opštine Bogatić sa prof.dr. Dejanom Milenićem i njegovim saradnicima. Delegaciju opštine Bogatić predstavljali su predsednik opštine Milan Damnjanović, njegov zamenik Teodor Teodorović i direktor Turističke organizacije Darko Mašić.

Inicijativa za održavanje ovog sastanka je potekla od strane lokalne samouprave koja je u prethodnom periodu sprovela detaljnu analizu do sada urađenog u oblasti toplifikacije javnih ustanova, kao i sa budućim planovima i projekcijama iz oblasti iskorišćenja obnovljivih izvora energije.

Uvidom u raspoloživu dokumentaciju utvrđeno je da je prilikom izgradnje prve faze toplifikacije došlo do određenih propusta i nelogičnosti u samom postupku sprovođenja i realizacije, te je bilo potrebno uočene nedostatke ispraviti kako bi se, na do sada izgrađen sistem, dobila upotrebna dozvola i samim tim okončala prva faza izgradnje toplovoda.

Takođe, pored navedenog, teme sastanka bile su proširenje sistema grejanja iz obnovljivih izvora energije koje bi u isti uključile još tri ustanove i to: Kulturno obrazovni centar, Narodnu biblioteku „Janko Veselinović“ i Dom zdravlja, koje iz nepoznatih razloga nisu priključeni na sistem u prvoj fazi, iako su bili ispunjeni svi tehnički uslovi za tako nešto, kao i mogućnosti da u budućnosti na ovaj sistem budu prikačena i individualna domaćinstva u samoj varošici Bogatić.

Predstavnici opštine Bogatić ovu priliku su iskoristili da upute i ogromnu zahvalnost profesoru Mileniću i njegovom stručnom timu na pomoći i iskazanoj podršci u nastojanjima da naša opština bude prepoznata kao primer dobre prakse u oblasti iskorišćenja obnovljivih izvora energije i samim tim očuvanja životne sredine koje se ogleda kroz znatno smanjenu količinu emisije štetnih gasova na teritoriji naše opštine, a nije zanemariva ni finansijska ušteda u budućnosti, kako za budžet lokalne samouprave tako i za budžet naših sugrađana.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *