Odlukom Vlade Republike Srbije forimiran je Privremeni organ koji će upravljati opštinom Bogatić do konstituisanja nove lokalne vlasti. Privremenim organom presedavaće dosadašnji predsednik opštine, Milan Damnjanović, koji je podneo ostavku kako bi se stvorili uslovi da se na terirotiji opštine Bogatić zajedno održe lokalni i parlamentarni izbori.
Građani opštine Bogatća će na birališta izaći kad i veliki deo gradova i opština širom Srbije, 17. decembra, a do prvog saziva nove lokalne skupštine, opštinom će upravljati Privremeni organ koga čine predsednik Milan Damnjanović i članovi: Siniša Puzić, Teodor Teodorović, Nenad Beserovac i Dragan Aćimović.
U toku jučerašnjeg dana održana je prva sednica Privremenog organa, sa ciljem da do izbora novog opštinskog rukovodstva sve redovno funkcioniše. Tom prilikom članovi privremenog ograna izjasnili su se o Poslovniku o radu Privremenog organa, a za sekretara Privremenog organa izabrana je Marija Đorđević.
Prethodno je Vlada Republike Srbije donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Bogatić i o formiranju Privremenog organa.
„Želeo bih da zahvalim svim građanima koji su nam ukazali poverenje da u prethodnom periodu upravljamo opštinom Bogatić. Ono što je najbitnije da naši građani znaju je da će sve odluke koje u narednom periodu budu donete biti u interesu građana, kao i do sada“, rekao je predsednik Privremenog organa, bivši predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović.
Ukidaju se svi organi vlasti lokalne samouprave i izvršni organi, a do konstituisanja Skupštine opštine Bogatić i izbora novog predsednika opštine, opštinom će upravljati novoformirani Privremeni organ.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *