Sensuss Stil iz Bogatića u Ulici Nova 25 bb gradi poslovni kompleks, koji čine sušara za voće i povrće, hladnjača za voće i povrće i administrativni deo.

Spratnost je P-P+2, neto površine 6755,76 m2 i predračunske vrednosti 397.243.481,50 dinara. Gradi se na parceli površine 3.16,64 ha.

Projekat za dozvolu je uradio biro Wall iz Loznice.

Zavšetak radova očekuje se u deembru 2022. godine.

Kako je pisao Kurir, ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta bez naknade sa investitorom Sensuss Still d.o.o. Bogatić, a po prethodno dobijenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije, zaključilo je u novembru prošle godine rukovodstvo opštine Bogatić.

„Pred nama je realizacija investicionog projekta, izgradnja hladnjače i sušare za voće i povrće, na površini od 7.000 m2 i parceli od 3,16 hektara, koji obuhvata ulaganja u vrednosti od najmanje 3 mil EUR, i zapošljavanje najmanje 70 ljudi na neodređeno vreme, a od toga broja najmanje deset sa visokom stručnom spremom. Otkup, skladištenje i sušenje voća i povrća, kao i lekovitog bilja, namera je investitora, a očekuje se da će već 2022. godine početi s radom“ rekao je tada predsednik opštine Milan Damnjanović.

Istakao je i da će se preko poreza i doprinosa, lokalnih taksa, vrednost zemljišta koje su dali isplatiti u roku od četiri godine.

(Izvor: A. K. / eKapija / Kurir)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *