Svečanom akademijom u prisustvu velikog broja zvanica iz Vlade Republike Srbije, delegacija 20 opština i gradova, narodnih poslanika, predstavnika verskih organizacija, diplomatskog kora, odbornika Skupštine opštine Bogatić, predstavnika organizacija i ustanova, obeležen je 10. septembar, Dan opštine Bogatić.
Uručena su priznanja istaknutim pojedincima koji su doprineli afirmaciji opštine Bogatić i ustanovama i kolektivima za postignute rezultate u radu. Plakete opštine Bogatić su dobili: Mijajilo Grušanović, košarkaška legenda, Rade Lacković, estradni umetnik, docent dr Milan Maletić, vanredni profesor Veterinarskog fakulteta, Goran Davidović, privrednik iz Bogatića i Momčilo Budimirović iz Glušaca, proizvođač jedinstvenog kozjeg sira sa čubrom i plesnima. Dobitnici Povelje opštine Bogatić su Centar za socijalni rad, Osnovna škola „Janko Veselinović“ iz Crne Bare – izdvojeno odeljenje Glogovac i Amatersko pozorište „Janko Veselinović“.

„Svim građanima opštine Bogatić, upućujem najiskrenije čestitke povodom 10. septembra – Dana opštine. Ovo je poseban dan za sve nas kada ponosno gledamo na svoje mesto koje se promenilo nabolje zahvaljujući zajedničkom radu i apsolutnoj posvećenosti. Vođeni jedinstvenom vizijom, uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gradili smo naše mesto kako bi ga učinili dostojanstvenim za život svakog sugrađanina. Hvala što ste prepoznali odgovornost i ozbiljnost u našem radu – vaše poverenje ćemo opravdati i radićemo još brže, energičnije i uspešnije za bolje i lepše sutra budućih generacija. Ovaj važan dan obeležili smo dostojanstveno, Svečanom akademijom i prigodnim programom. Posebnu čast i zadovoljstvo su nam svojim prisustvom ukazale visoke zvanice iz političkog i javnog života naše zemlje“, rekao je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.
Na kraju akademije izveden je prigodan kulturno-umetnički program.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *