U sklopu kampanje ”Pažljivko” posvećene bezbednosti dece u saobraćaju koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja, danas su svi učenici prvog razreda osnovnih škola u opštini Bogatić (njih 181) dobili na poklon knjigu ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, dok su predškolci (ukupno 204) na istu temu dobili bojanke.
Ovaj komplet ilustracija koji je izradila Agencija za bezbednost saobraćaja, posvećen je deci, kao najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a koja će imati priliku da se kroz ovu edukativnu knjigu upoznaju sa osnovnim pravilima u saobraćaju kroz situacije vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, kao i autobusom, ponašanje na selu i prelazak preko pruge.
Uz knjigu, predškolci su od Agencije dobili i bojanke uz koje će na zanimljiv i kreativan način moći lako da usvoje pravilno ponašanje u različitim situacijama, koje je za njih kao učesnike u saobraćaju bezbedno.
Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Bogatić, svojim godišnjim programom rada opredeljuje sredstva za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece svih uzrasta kao i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.
Podelu besplatnih knjiga i bojanki izvršili su predstavnici lokalne samouprave i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *