Odbornici Skupštine opštine Bogatić su na današnjem 15. skupštinskom zasedanju usvojili budžet za 2022. godinu u iznosu od 871.2 miliona dinara. Budžet je investicioni, čulo se na sednici i realno je da će se dogodine realizovati planirani projekti.

„Težak period je za nama i od početka naredne godine krećemo punom parom da radimo. U ovoj godini smo uspeli da izmirimo 146 miliona dinara nasleđenih dugovanja. Nije bilo lako voditi kuću kada nema dovoljno para, ali smo odgovornim, domaćinskim ponašanjem i štednjom uspeli da se oporavimo. U budžetu sada ima dovoljno novca, ostvarili smo dobru komunikaciju sa Vladom Srbije, čekaju nas veliki projekti nastavka toplifikacije, gasifikacija, izgradnja kanalizacione mreže, izgradnja i proširenje vodovodne mreže, uklanjanje deponija…“, istakao je Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić.

Teodorović je dodao da se više nikada neće ponoviti da opština ne može da izmiruje svoje obaveze u ugovorenim i zakonskim rokovima, te da su u budžetu planirana sredstva za izradu projekata kapitalnih investicija, značajnih za razvoj opštine, sa kojima se može konkurisati za sredstva iz republičkih fondova. On je istakao da će se nastaviti infrastrukturni radovi na modernizaciji putne i elektro-mreže i unapređenju zaštite životne sredine u mesnim zajednicama. U budžetu su planirana značajna sredstva za unapređenje poljoprivrede, zdravstva, osnovnog, predškolskog i srednjeg, obrazovanja, kulture i informisanja, sporta, kao i usluga socijalne zaštite.

„Radićemo na stvaranju uslova za dolazak investitora čime će se podstaći zapošljavanje. Radićemo vredno, savesno i odgovorno, ponašati se domaćinski, sa uverenjem da smo na putu za lepšu i zdraviju budućnost“, poručio je Teodorović.

(Izvor: D. G. / Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *